sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Onnea vuodelle 2013.



Tällä joulunpunaisella kimpulla toivotin onnea syntämäpäiväsankarille jouluviikolla.

Uusiokäytän kimpun näin kuvan muodossa ja toivotan kaikille blogiystävilleni ja satunnaisille piipahtajille oikein turvallista vuodenvaihdetta ja hyvää alkavaa uutta vuotta.

Blogini täytti kaksi vuotta jouluaattona. Juhlapäivänä olin matkoilla, joten mitään juhlallisuuksia ei ollut...
Blogin pitäminen on antanut paljon virikkeitä käsityön tekemiseen. Olen oppinut kierreraidan ja kirjoneuleen perusteet sekä uusia niksejä perussukan neulomiseen.
Tärkein asia blogissa lienee kuitenkin nähdyksi ja huomioiduksi tuleminen. Muutenhan sitä ei pitäisi julkisena.
 Kiitos kävijät ja kiitos ihanat blogikamut, jotka jaksatte kommentoida ja ihastella ihan sitä harmaatakin perussukkaa!




lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulurauhaa.



Tärkein joulumuistoni on joulurauhan julistus. Kaikki saman ikäiset muistavat  radiosta kuunneltavan julistuksen ja sen jälkeisen laulun "Taas kaikki kauniit muistot".
Usein joulutouhut olivat kodissani vielä kesken  mutta joulurauhaa hiljennyttiin kuuntelemaan. Sulo Saaritsin esittämä laulu yhdistyi rauhan julistamiseen niin tiukasti, että vieläkin hämmästyn, kun sitä ei televisiossa alakaan kuulua.

Toivotan kaikille blogiystävilleni oikein Rauhallista ja Hyvää Joulua.




maanantai 17. joulukuuta 2012

Toiset töppöset.


Näissäkin sukissa on kierreraitaa varressa. Sillä saa tukevan ja kauniin aloituksen. Aikaa kuluu saman verran, kuin pidemmän joustinneulevarren tekemisessä.


Kantapään kiilakavennus nurjia silmukoita käyttäen. Lopputulos on vähän koristeellisempi.


Kärjen sädekavennus myös nurjilla silmukoilla.

Tänään tapahtui hauska asia. Voitin Valintatalon arpajaisissa herkkukorin. Karkkia, piparia, glögiä, lautasliinoja.  Näin voi onni potkia!


sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Töppöset.



Kaksi vuotta sitten sain joululahjaksi villasukkakirjan (Sukkasillaan). Nyt otin sen kirjahyllystä ja oikein luin, miten sukkia tehdään. Otin oppia kantapään kiilakavennuksissa ja kärjen kaventamisessa.
Kärkeen tein sädekavennuksen ja kantapäätä kavensin joka toinen kerros, entisen joka kerroksella kaventamisen sijaan.
Oli mukava neuloa seiskaveikasta hetken tauon jälkeen. Onhan se karkeaa ja paksua mutta työ etenee jämäkästi ja nopeasti.


perjantai 7. joulukuuta 2012

Raitasukat lapselle.



Itsenäsyyspäivän juhlallisuuksia seuratessa syntyivät nämä pienet sukat. Saappaan koko taisi olla 29.
Silmukoita varressa 44 ja kolmosen puikoilla. Messuilta ostamani Vuorelman Veto riitti näihinkin sukkiin. Nyt pääsin kuvaamaan päiväsaikaan ja värit ovat todelliset. Kahdet aiemmat aikuisen kirjoneulesukat olivat samoista langoista.
Kantalapun reunassa on kolme oikeaa silmukkaa. Olen ihastunut nyt tähän tapaan, jonka olen blogeja seuratessa oppinut.



Tavallisesti laitan joulukoristeet vasta ihan jouluna. Nyt, kun vietän tällaista hämärähyssyä pienessä flunssassa lomaillen, innostuin Kosotädin jouluaskarteluista. Koska en leivo pipareita, ripustin muotit keittiön seinälle. Kuva näyttää aika ankealta. Luonnossa ovat ihan hauskan näköiset muun punaisen rekvisiitan kanssa.

Kiitos kommenteista ja paranemistoivotuksista. Tauti ei ole paha mutta pitkä tuntuu olevan. Nyt jo toinen viikko menossa. Onneksi on tänään vuosilomapäivä. Ei tarvitse miettiä onko tarpeeksi sairas/terve työntekoon. Olen vain ja korkeintaan neulon.




keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Jotakin pientä.



Nämä pikkusukat valmistuivat nopeasti. Lankana on Vuorelman Veto. Silmukoita 44, kolmosen puikoilla. Laitoin varteen kiristysnyörin, etteivät sukat putoaisi koko ajan viuhtovista jaloista.

Laitoin mehumukinkin kuvaan. Flunssavirus on vaivannut jo viikon ajan. Aloin häätämään sitä nyt kaupasta ostetulla mustaherukkamehulla. Ja lepään seuraavat neljä päivää. Saatan kyllä vähän neuloa.


sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Tuttua ja turvallista.




Tein samoilla langoilla sukat jo aikaisemmin. Tällä kertaa vaihtelin korostettavaa väriä. Luonnossa tulos antaa revontulimaisen vaikutelman. Kuvassa värit katoavat jonnekin.
Lankana on Vuorelman Veto, puikot nro 3 ja silmukoita puikolla 14.